Hoppfull!

För första gången så känner jag en strimma av hopp för framtiden... Idag är en bra dag.



Wanna make a million!!!???

Då var processen äntligen igång, även för oss...
När jag kikar ut genom mitt köksfönster ser jag, ca 50 m bort, ett identiskt hus. Snett bakom det står ett annat hus som är identiskt med det som står snett bakom mitt hus. Precis som våra två hus, så bildar de två husen en gemensam fastighet som det kallas i korrekta branschtermer.

Kikar man närmare på dessa fyra byggnader så uppdagas snart skillnader. Deras fasad är hel och ren - vår är skitig och full av sprickor. Deras balkonger är rena - våra är fläckiga och missfärgade. Inuti har de alldeles nya stammar av plast. Våra hus har stammar av metall, som håller på att rosta sönder och läcker ut fukt i väggar och golv. De har nydragen el - vår el är halvt söndersmulade kablar från 1956! Detta är bara att skrapa på ytan... Ser man på detaljnivå så möter moderna spishällar våra gamla plattor. Spotlights möter glödlampor. Nya Electrolux-kylskåp i metall möter våra gamla tråkvita halvt spruckna plastskåp... osv osv...

Vad är skillnaden? De är en numera bostadsrättsförening sedan de ombildade för drygt 1 år sedan. Vi är kvar på stenåldern, och betalar dyra marknadshyror (pga läget) för våra gamla fallfärdiga kåkar, medan de har ombildat, rustat upp och renoverat. Köpt nytt och byggt om. Höjt värdet på sina lägenheter och investerat i sin egen framtid... allt medan vi sitter här och betalar nästan dubbelt så mycket i hyra varje månad som de betalar i avgift, inklusive amortering på sina banklån. Att ombilda ger en möjlighet att köpa loss sin lägenhet för ca 70% av marknadspriset/m2... samt sänka sina kostnader så man i princip bor gratis på sikt. Den dagen man säljer kan man gå med vinst på 500 000 - 1 000 000 i rena pengar. Det har mina grannar gjort - 50 meter bort! HUR... jag säger HUUUR, kan man ens fundera över det?

Jag antar att folk inte tycker om pengar, inte vill äga kapital framför att hyra och inte vill investera i sin egen framtid, eftersom långt ifrån alla har svarat på intresseanmälan vi delade ut för 1 vecka sedan. MEN... vi har 40% som svarat än så länge iaf, och det räcker för att bilda förening, kalla in konsulter och planera nästa steg. En dag kanske även jag får spendera resten av mitt liv i en villa - en dröm jag haft sedan barnsben. Och även om jag aldrig får uppleva den äkta kärleken, så kanske jag i alla fall kan få uppleva detta. "Gode Gud" - hjälp dem alla att inse vad de står inför - en chans som aldrig kommer komma åter!



Happy Birthdaaaä... äääh!

Har man inget liv så kan man lika gärna jobba o tjäna pengar iaf! :p



RSS 2.0