Kåpps?


Alltså... vad är det egentligen med TV-serie-utbudet? Allla dessa s*tans så kallade polisserier och sjukhusserier på TV? Har producenterna verkligen inte mer fantasi än mord och sjukdomar? Vem har bestämt att det enda vi vill se på TV är poliser och sjukhuspersonal? Det som började med Miami Vice, Hill Street Blues (Spanarna på Hill Street) och X-files, har resulterat i ett TRÄSK med efterapningar och kopior med alla möjliga namn som;

- Navy CIS
- CSI
- CSI Miami
- CSI New York
- Criminal Minds
- Cold Case
- Numbers
- The Closer
- The Shield
- The District
- The Practice
- The Mentalist
- Law & Order, Criminal Intent
- Law & Order, Special Victims Unit
- Brottskod Försvunnen...



...och detta är bara det amerikanska utbudet. Jag har säkert missat någon också. Men WTF? 15 olika "polisserier" där poliserna refererar till sig själva som "I'm a cop"... ungefär som en polis verkligen skulle säga "Jag är snut"... hahaha!!! Eller varför inte att vi säger: "Jag är vakt" istället för väktare, eller skyddsvakt i mitt fall. När man zappar på TVn på kvällstid så är 3-4 av dessa serier ofta igång samtidigt på antingen kanal 3, 4, 5, 6 eller 8 och i samtliga så är det antingen ett mord, en mordutredning eller en rättegång. Det frossas i vad som dödade offret, hur länge denne varit död och på vilket sätt personen berövades livet. Det pratas om brottsplatsundersökning, DNA, kulornas projektilväg och knivens hugg eller giftets styrka, osv. Allt medan någon töntig "kommissarie" glider runt och väser coola repliker som "I'm too old for this shit" medan han beordrar den nyutexaminerade assistenten att hämta kaffe... "black - no sugar", bara för att visa hur hård och erfaren han är innan han tittar på den sargade kroppen. I bakgrunden hörs sirener och det kommer rök ur golvbrunnarna. Oftast finns ett labb också, där någon kufisk typ jobbar och blandar kemikalier, kikar i gigantiska mikroskop och smattrar med fingrarna på en dator som tycks vara från 10 år in i framtiden där man varken använder Windows eller Mac OS. Man bara hamrar planlöst på tangentbordet medan hela händelseförloppet och alla inblandade, människor som bilar, flygplan och byggnader visas i full 3D i realtid.

De hamrar lite till med vad som torde bli "jsdfhfewoihföiuaeliash" och SWOOOOSH så zoomar man in det suddiga ansiktet på mördaren som råkade fastna på en kamera - 120 meter bort. Ingen fara... chefen böjer sig över labbteknikerns axel och väser "Can you enhance the face?", medan man ser dataskärmen speglas i teknikers alldeles för nördiga glasögon... Fingrarna smattrar återigen som knallpulver på nyårsafton, coola PacMan-ljud hörs och SWOOOOSH, så ser man hur många skäggstrån förrövaren har. "Yes, I got you now mother f*cker... put out an APB!" och snart så får man lyssna på de klassiska "You have the right to remain silent. Anything you say, can and will be used against you in a court of law. You have the right to an attorney. If you can't afford one, one will be appointed to you. Do you understand these rights as I've read them to you?". Alla ler... cue music... roll credits. Suck... fy fan så stereotypiskt, uttjatat och BOORING! *byt kanal* Åh neeej... där var det ju Grey's Anatomy (eller "grejs änättommy" som hållåorna säger). Byt igen... omg, här var det Cityakuten (E.R.)... och på ZTV är det Scrubs... tja, det är ju iofs rätt kul.

My TV is my friend...  I need new friends.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0